Zo run je je eigen bedrijf op je vakantie

Op vakantie gaan is natuurlijk erg leuk. Vaak zijn mensen dan niet aan het werk omdat ze denken dat dat niet mogelijk is, dit geldt zowel voor werknemers en ondernemers. In dit artikel leggen we kort uit hoe het mogelijk is om toch actief te zijn tijdens je vakantie.

Setup

Het is belangrijk om een goede computer setup te hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een switch poort nodig en snelle internetverbinding. Je kan ook gebruik maken van een laptop. Hierdoor ben je meer locatie onafhankelijk en kan je overal met een snelle internetverbinding aan de slag. Het nadeel is dat je misschien minder gefocust ben dan op een vaste pc met bureau waarbij je 2 schermen hebt en het vaak wat sneller gaat.

Communicatie

Een goede communicatie met je personeel is essentieel. Wees daarom actief op communiceer platformen zoals Slack en Google hang outs. Hierdoor kan je makkelijk praten en dingen overleggen als er wat gedaan moet worden of als er taken zijn die verdeeld moeten worden. Ook is het mogelijk om vergaderingen te runnen via deze platformen zo kun je een uitnodiging versturen en via een camera verbinding elkaar zien en communiceren.

Werktijden

Probeer je werktijden zo goed mogelijk en volgens een vast tijdstip in te plannen. Dit brengt niet alleen duidelijkheid voor je zelf wanneer je werkt en wanneer je niet werkt maar dit is vooral handig voor je personeel die weten wanneer je actief bent. Hierdoor kunnen ze je altijd bereiken als ze een vraag hebben of een probleem die ze willen melden. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maak daarom afspraken met je personeel voordat je vertrekt. Bijvoorbeeld op wat voor telefoonnummer ze jou kunnen bereiken als er een dringend probleem voordoet.

Geniet ten slotte van je vakantie en werk niet al te hard. Je bent er tenslotte om uit te rusten!