Waar vind ik kindvriendelijke vakantieparken?

vakantieparkenAls je kinderen hebt dan is het goed om op een van de kindvriendelijke vakantieparken in Nederland of in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Duitsland of België te gaan verblijven. Het wordt meestal als kindvriendelijk beschouwd als er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

– Er dienen accommodatie voorzieningen beschikbaar te zijn als een kinderbedje en een kinderstoel om aan de eettafel aan te schuiven.
– De vakantiehuizen zijn op een kindvriendelijke wijze ingericht.
– De mogelijkheid om een babysitservice te kiezen.
– De aanwezigheid van een speeltuin of een kinderclub is natuurlijk als kindvriendelijk te bestempelen.
– Een speelhoek, kinderanimatie, kinderboerderij en over een kinderzwembad.
– Een groot aanbod aan kinderfaciliteiten.

Kindvriendelijke vakantieparken Nederland

De meeste vakantieparken in Nederland springen er natuurlijk bovenuit door haar ruime aanbod van faciliteiten voor kinderen. Er kan dan gedacht worden aan het vakantiepark Hellendoorn het is een uitstekend voorbeeld van met een keur aan voorzieningen, zoals een speeltuin, speelhoek, kinderzwembad en een kinderboerderij. Daarnaast is het park Hellendoorn kindvriendelijk voor de oudere kinderen, die allerlei activiteiten kunnen ondernemen, zoals op de midgetgolfbaan, het sportveld en de tennisbaan. Maar ook park Port Greve, dat aan het Grevelingenmeer is gelegen, is hier een goed voorbeeld van. Hier kunnen zowel de kleintjes als de oudere kinderen zich prima zullen vermaken. De ouders kunnen op dit park onder meer gebruikmaken van de babysitservice is een kinderclub beschikbaar net als een recreatieprogramma voor de oudere kinderen, daar wordt dan ook het hele jaar door veel gebruik van gemaakt.

Kindvriendelijke bungalowparken buitenland

Er zijn in verschillende landen in Europa meerdere kindvriendelijke vakantieparken beschikbaar, waar je een keuze uit kunt maken. In de regio Toscane in Italië is het vakantiepark Capalbio een voorbeeld van één van de kindvriendelijke vakantieparken met onder meer een buitenzwembad, speeltoestellen en een kinderclub. Hier wordt in de zomer ook vaak voor gekozen, maar het vakantiepark Verde Azzuro in de Italiaanse regio Marche is eveneens bijzonder kindvriendelijk met een gigantisch waterpark, amusementshal en binnenzwembad. Vakantieparken Frankrijk zijn er in allerlei soorten en maten, bijna allemaal zijn deze kindvriendelijk. Een mooi voorbeeld is het Resort Les Jardins de Saint Benoit in de regio Languedoc-Roussillon. Een mooi en groot zwembadcomplex zorgt voor veel waterplezier en kinderen kunnen meedoen met de activiteiten van de kinderclub, zich vermaken in de kinderboerderij of spelen in de prachtige speeltuin. Als je naar het buitenland gaat voor vakantieparken kijk dan ook even of er ook voldoende aandacht is besteed aan veiligheid.