Vakantie in Zuid Frankrijk

zuid frankrijkWaar doet dit prachtige veelzijdige land u aan denken? Parijs? Croissants? Tour de France? Champagne? Kortom het is een land met voor ons veel herkenbare dingen. Ook is het een land waar veel cultuur voorkomt. Grotten met tekeningen uit de oudheid, middeleeuwse kastelen en niet te vergeten de schilderkunst met onze eigen Vincent van Gogh. Het is ook dit veelzijdige dat jaarlijks vele toeristen naar Frankrijk trekt. De vele hotels, campings en vakantiewoningen in dit land biedt de toerist altijd wel een onvergetelijk verblijf voor zijn bezoek. Wat of u nu naar Frankrijk komt voor de drukte van Parijs, de bergen in de Alpen, het rustige binnenland of de mondaine Cote d’Azur, er is voor ieder wat wils. De Cote d’Azur spreekt heel veel Nederlanders erg aan vanwege de mooie kuststrook en de vele bezienswaardigheden en cultuur.

Bezienswaardigheden aan de Cote d’Azur!

De parfumstad Grasse is een aanrader evenals de badplaatsen Cannes en Nice. Het pittoreske St Paul de Vence is zeker een bezoek waard. De intensiteit van de kleuren van de Provence zijn legendarisch, beroemde schilders als Renoir, Matisse en Cezanne hebben de Provence op doek vastgelegd. Ook schrijvers konden de Cote d’Azur niet weerstaan, Hemingway, Somerset Maugham en Thomas Mann hebben allen aan de Riviera gewoond. De belangrijkste representant van de provencaalse literatuur is echter Frederic Mistral. U zult in iedere provencaalse stad of dorp een straat tegenkomen die naar hem is vernoemd.

Kunst en cultuur aan de Cote d’Azur!

Kunst en Cultuur vindt u overal aan de Cote, de meeste steden en dorpen hebben een rijke historie waarvan vele oude gebouwen getuigen, de plaatselijke syndicat’s d’initiatives zijn u graag terwille met informatie. Ook voor kunst kunt u bijna nergens zo goed terecht als in de Provence, het aangename klimaat en de heldere kleuren lokken menig kunstenaar naar het zuiden zodat u in elke stad of dorp wel een galerie vindt.

Vaucluse!

Ook de Vaucluse in de Provence is een streek waar de Nederlandse toerist graag verblijft. Deze streek in de Provence kent vele bekende toeristische trekpleisters.

Mont Ventoux!

In het noorden wordt de Vaucluse gedomineerd door de Mont Ventoux, die voor veel wielerliefhebbers een must is. Aan de zuidelijke voet ligt de vlakte van Carpentras, die verder via de Monts des Vaucluse overgaat in het gebied van het National Parc du Luberon.In het noordoosten ligt het gebied rond Sault, bekend om zijn lavendel en de Gorges de la Nesque.

Steden!

De Vaucluse omvat grote(re) steden als Avignon, Bollène, Carpentras, Cavaillon, Vaison-la-Romaine en Valreas en tal van kleine dorpen die internationaal faam genieten en als speldenknopjes boven op de heuvels her en der verspreid liggen. Sommigen lijken echt te balanceren op de top, anderen lijken vastgekleefd aan de flanken van de heuvels. Gordes, Venasque, Roussilon, Pernes les Fontaines, Beaumes de Venise, Seguret, Crestet zijn enkele van die dorpjes.

En Plein Soleil!

En Plein Soleil is een specialist in de verhuur van vakantiewoningen, gite en villa met zwembad in Zuid Frankrijk in de Provence. De meeste vakantiehuizen zijn zeer rustig gelegen en niet gesitueerd in een park en veelal op nog karakteristieke wijze ingericht. In de omgeving van de vakantiewoning zijn veelal diverse activiteiten te beleven zoals;  wandelingen, fietstochten, markten, wijnproeven, enz.

Heerlijke vakantie vieren in Zuid Frankrijk. En Plein Soleil is specialist in de verhuur van vakantiewoningen, gites en villa met zwembad in Zuid Frankrijk in de Provence.

Kijk snel op de website van En Plein Soleil voor nog meer heerlijke vakantiewoningen.

Ga je op vakantie? Vergeet dan nooit en te nimmer om een reisbijstandsverzekering af te sluiten. De website Reisbijstandsverzekering.com kan je daarbij helpen.