Vakantie in de Algarve

Algarve ligt in het zuiden van Portugal en is 1 van de 11 provincies van het land. De provincie valt samen met het tegenwoordige district Faro. Algarve een mediterraan klimaat die ervoor zorgt dat het een zeer aantrekkelijke locatie is voor toeristen. De meeste mensen kennen Algarve voornamelijk van haar populaire gemeentes zoals: Lagos, Portimão, Faro en natuurlijk Albufeira. Omdat de provincie grenst aan de Atlantische Oceaan was het vroeger een vissersplaats maar tegenwoordig haalt de provincie voornamelijk geld binnen met de toeristen die graag willen genieten van de prachtige stranden en bezienswaardigheden die het te bieden heeft. Overdag kunt u de meeste toeristen op het stand vinden maar ’s avonds komt nachtleven op gang waar u heen kunt genieten van culinaire gerechten die Portugal te bieden heeft maar ook is het geschikt voor feestbeesten die willen losgaan in de cafés en pubs.

De plek om uw vakantie door te brengen!

Voor elke toerist is Algarve een must see waar u prachtige wandelingen kunt maken door de natuur. Langs de parelwitte stranden of langs de woeste rotsgebergten. In Algarve kan het allemaal, maar ook is het een perfecte locatie voor koppels/gezinnen die in de lekkere warme zon kunnen genieten van de rust met een heerlijk drankje erbij terwijl de kinderen zich kunnen vermaken op het stand of in de heldere zee. Mensen worden vaak teleurgesteld door het weer als ze tijdens de vakantie in Nederland blijven, vaak regen of benauwde, hete dagen. Neem geen risico want in Algarve is de tempratuur in januari ongeveer 17 graden en in augustus rond de 30 graden. Daarnaast is het ook goed uit te houden in de zee. De gemiddelde tempratuur is 18 graden en is zelfs in de ‘wintermaand’ heeft het een tempratuur van 15 graden. Het voordeel is ook nog dat de warmte zeer goed uit te houden is omdat zomers de luchtvochtigheid laag is. Algarve is ook zeer geschikt voor jongerenvakanties die kunnen losgaan en genieten van het uitbundige uitgaansleven. Vooral uitgaansplekken als ‘De Strip’ en het Oude Museum in Albufeira zijn er populair onder de jongeren. In de zomermaanden zijn er honderden feestbeesten die genieten van de gezelligheid en er een nacht van maken om nooit meer te vergeten. Ga nu goedkoop naar Albufeira. De Algarve staat ook bekend om haar prachtige golfbanen langs de kust waar de echte golfliefhebbers van dromen. Met meer dan 23000 golfbannen is het een van de meest aantrekkelijkste locaties om te genieten van uw rustgevende golfvakantie. Ook zijn de spa’s en badplaatsen erg populair onder de toeristen, hier kunt u helemaal tot rust komen. Daarnaast zijn er voor de actievere toeristen ook veel bezienswaardigheden zoals: De beruchte slavenmarkt (eerste van Europa) tegenwoordig tentoonstelling in Lagos, Praia de Marinha (bijzonder strand), Silves (kasteel) maar nog veel meer. Kortom belevenis die je niet mag missen.

De mooiste zonvakanties op Portucasa.nl

De mooiste vakantiehuizen in Algarve vindt u altijd om onze site waar u het uitgebreide assortiment vakantiehuizen kunt bekijken. Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen of de website bezoeken voor meer info.