Turkije in top 3 vakantielanden

turkijeSinds jaar en dag is Turkije één van de meest bezochte landen ter wereld. Het bijna 80 miljoen inwoners tellende land is een mix van culturen door de ligging in zowel Azië als Europa. In de afgelopen jaren is Turkije gestaag geklommen op de ladder van favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders. Heden ten dag heeft het zelfs een top 3 positionering verkregen. Ook reizigers vanuit andere landen van de wereld hebben Turkije in de top 10 van favoriete vakantiebestemmingen gepositioneerd. Reden te meer om deze stijging van Turkije als favoriete vakantiebestemming eens onder de loep te nemen.

Monumenten in Turkije

De rijke culturele geschiedenis van Turkije brengt je tot duizenden jaren terug in de tijd. Gedurende deze periode is Turkije met verschillende culturen in aanraking gekomen. Zo zijn onder andere de Romeinen, Grieken en Ottomanen in Turkije neergestreken om de Turkse cultuur van kleur te voorzien. Door al deze invloeden zijn zowel in populaire kustgebieden als in het binnenland nog honderden goed bewaarde monumenten aanwezig. Het cultureel diverse en ruim aanwezige erfgoed is een belangrijke reden om Turkije als vakantiebestemming te bezoeken.

Heerlijke temperatuur

Naast het uitgebreide culturele erfgoed wordt Turkije gekenmerkt door de heerlijke temperatuur. Door het groot aantal zondagen in een jaar hoef je bovendien niet enkel te wachten tot de zomermaanden om van de Turkse zon te genieten. Ook in het voor- en/of najaar kun je met volle teugen genieten van zon, zee en strand. Met een kustlijn van meer dan 6500 kilometer zijn er bovendien genoeg pitoreske bestemmingen om te genieten van de ontspannen omgeving. Ook watersportliefhebbers komen graag naar Turkije, vanwege de prachtig opgezette kustlijn.

De Turkse keuken

De Turkse keuken is daarnaast eveneens een belangrijke trekpleister voor toeristen. Eten is in Turkije namelijk nog echt een sociale aangelegenheid. De Turkse keuken wordt door zijn lange traditie bovendien internationaal erg gewaardeerd. De Turkse keuken maakt grootschalig gebruik van kruiden, fruit, noten en groenten en kent vele delicatessen welke toeristen doen besluiten een bezoek te brengen aan Turkije.

Alomvattend kent Turkije een zeer rijke culturele en gastronomische geschiedenis welke een belangrijke basis vormen tot het toegenomen aantal toeristen dat Turkije als vakantiebestemming hebben geselecteerd. Dit in combinatie met het prachtige weer en de ontspanningsmogelijkheden aan de langgestrekte kustlijn van Turkije. Elk type vakantieganger kan zijn hart ophalen van de mogelijkheden welke Turkije biedt als vakantieland. Zowel voor de meer op cultuur gerichte vakantieganger als de meer op zon, zee en strand gerichte vakantieganger is Turkije dé ideale reisbestemming. Doordat Turkije een groot gedeelte van de vakantiebehoeften van Nederlanders vervult is het eenvoudig te verklaren waarom Turkije heden ten dag in de top 3 staat van favoriete vakantielanden van Nederlanders.

Over de auteur

Enthousiast geworden om een all inclusive Turkije in overweging te nemen? Bekijk dan eens alle vakanties Turkije bestemmingen om te achterhalen welk gebied in Turkije jouw gewenste reisbestemming kan zijn.