Tips voor een onvergetelijke fietsvakantie

fietsvakantieMet een fietsvakantie combineert u activiteit en ontspanning ideaal met elkaar. U komt helemaal tot uzelf doordat u veel buiten bent. Er zijn wel een aantal belangrijke dingen waar u bij een fietsvakantie op moet letten! Dingen waar u zelf misschien nog niet aan gedacht had. Hier geef ik u 5 tips voor een onvergetelijke fietsvakantie.

Zorg voor de juiste fietskleding

Goede fietskleding is onmisbaar bij een fietsvakantie. Kies voor een ademend, vochtregulerend en winddicht shirt. Met zo’n fietsshirt heeft u minder last van een nat en bezweet lichaam, want het houdt weinig vocht vast. Let erop dat in de fietsbroek een stuk zeem zit. Dit voorkomt zadelpijn. Bovendien is het handig om bij het fietsen bretels te dragen, zodat uw fietsbroek niet afzakt. Er zijn fietsbroeken verkrijgbaar waarvan het onderste beenstuk eraf kan worden gehaald. Handig voor als het bijvoorbeeld ’s ochtends nog koel is, maar ’s middags warm.

Oefen het fietsen

Fietst u regelmatig langere afstanden, dan kunt u zonder lichamelijke voorbereiding op fietsvakantie gaan. Maar bent u het fietsen van lange afstanden niet gewend, zorg er dan voor dat u het fietsen traint voordat u op fietsvakantie gaat. U kunt bijvoorbeeld bij mooi weer eens een langere fietstocht maken, maar u kun t ook vaker met de fiets naar uw werk gaan. Zo verbetert u niet alleen uw conditie, maar voorkomt u ook dat u bij het fietsen snel last krijgt van zadelpijn.

Beperk de hoeveelheid bagage

Bedenk dat u uw bagage gedurende de hele fietsreis zelf moet dragen. Neem dus niet teveel bagage mee: kies bijvoorbeeld slechts één lange en één korte broek die u meeneemt op vakantie. U kunt uw kleding altijd onderweg wassen! Laat zware bagage zoals boeken thuis. Wilt u toch graag kunnen lezen op vakantie, neem dan slechts één boek mee of schaf een e-reader aan.

De weg kwijt? Kies de weg die omhoog gaat

Mocht u een keer niet weten welke kant u op moet, kies dan altijd de fietsroute die naar boven gaat. Als u dan verkeerd zit hoeft u alleen maar af te dalen en niet terug te klimmen. Dat is niet alleen veel gemakkelijker, maar gaat ook nog veel sneller.

Plan niet uw hele fietsreis

Bij uw fietsvakantie bent u nogal afhankelijk van het weer. Soms wilt u liever niet door de regen fietsen. Als u regenbuien ziet aankomen, kunt u besluiten een andere kant op te gaan. Stel u dus flexibel op tijdens uw fietsvakantie. Een globaal plan maken van waar u naartoe wilt mag, maar wees ook bereid om van dit plan af te wijken als het nodig is.

Wilt u ook op fietsvakantie, maar weet u nog niet precies waar naartoe? Europa biedt vele ideale bestemmingen voor schitterende fietsreizen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een fietsvakantie in de prachtige ongerepte natuur van Oostenrijk? Of verkent u liever de prachtige kust en gezellige pubs van Ierland? De mogelijkheden voor fietsreizen zijn eindeloos. Kom inspiratie opdoen op de site van Eigenwijze Reizen!