Tips om je waardevolle spullen veilig te houden terwijl je reist

In een vorig artikel hebben we al een aantal tips gegeven hoe je huis veilig achter te laten wanneer je op vakantie gaat. Echter ook de waardevolle spullen die je bij je hebt op vakantie moeten natuurlijk veilig gehouden worden. Als toerist ben je namelijk een interessant doelwit voor zakkenrollers en ook je hotelkamer of vakantiehuisje is vaak niet zo veilig als je denkt. Bestolen worden van je geld, creditcard, bankpassen, paspoort of andere waardevolle spullen kan je vakantie aardig verpesten. Om deze reden kan je in dit artikel een aantal tips lezen om je waardevolle spullen veilig te houden terwijl je reist.

Beschermen tegen zakkenrollers en overvallers

Wanneer je als toerist ergens rondloopt is het voor zakkenrollers en overvallers alsof je met een bord rondloopt waarop staat geschreven dat je een grote hoeveelheid geld bij je draagt. De eerste tip om jezelf te beschermen tegen zakkenrollers is dan ook om niet al teveel als een toerist over te komen. Daarnaast zijn er ook een aantal voorbereidingsmaatregelen die je kunt treffen waardoor je beter beschermd bent om slachtoffer van een zakkenroller te worden. Bewaar je portemonnee bijvoorbeeld niet in de kontzak van je broek. De broekzak aan de voorkant is een betere plek om je geld te bewaren maar een heuptasje is nog beter. Ook is het een goed idee om geld op te splitsen. Houd bijvoorbeeld een klein deel in je broekzak waarmee je onderweg kunt betalen en de rest van je geld in een heuptas of vak van je rugzak. Stel dat je een keer overvallen zou worden kan je altijd het kleinere bedrag aan de overvaller afgeven en jezelf snel uit de voeten maken. De laatste tip is om altijd alert te blijven zowel buiten op toeristische plekken als binnen in vliegvelden en winkelcentra.

Spullen veilig bewaren in hotelkamer of vakantiehuis

Denk niet dat omdat er een slot op de deur van je hotelkamer of vakantiehuis zit dat dit een veilige plek is om waardevolle spullen achter te laten. Hotels en ook parken met vakantiehuizen hebben vele sleutels die van hand tot hand gaan en bovendien zijn de sloten meestal niet van de allerbeste kwaliteit. Wanneer in een vakantiehuisje of hotelkamer een kluis aanwezig is maak hier dan zeker gebruik van. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je de meest belangrijke spullen, zoals paspoorten en creditcards, misschien bij de receptie afgeven om daar te bewaren. Ook kunnen waardevolle spullen op plekken verborgen worden die niet voordehand liggend zijn en waar kwaadwillende personen deze niet snel zullen vinden. Bijvoorbeeld in een lege shampoofles, een pakje maandverband of een sok.

Deze tips worden mogelijk gemaakt door: http://deslotenmakersamsterdam.nl