Rondreizen door Noorwegen

noorwegenNoorwegen is een schitterend, uniek land en eigenlijk veel te mooi om er op één plek te blijven. Noorwegen is bij uitstek geschikt voor het maken van een rondreis. U kunt een rondreis maken per luxe cruiseschip, maar ook een hotelrondrit of van kampeer hut naar kampeer hut maken met de bus of met de auto.

Noorwegen is op verschillende manieren te beleven. Een paar dagen lang door het schitterende landschap van Noorwegen trekken met je eigen auto is misschien wel het leukste dat er is. Je beleeft Noorwegen in je eigen tempo en kunt genieten van een uniek landschap zoals dat elders nergens ter wereld is te vinden. Of je nou kiest voor een avontuurlijke buitensportvakantie of kennis wilt maken met de vele berglandschappen en fjorden, alles is mogelijk. En elke dag sluit je af met een geweldig diner om vervolgens lekker onder de wol te kruipen in een hotel of een kampeer hut. Noorwegen ligt in noord europa, en is onder andere bekend vanwege het Lofoten gebied, en het Lapland gebiede. Het gebied Lapland wordt samen met Noorwegen gevormd met gebieden in Zweden en Finland. Noorwegen is ook een geschikte plek om eens het Noorderlicht te bewonderen.

Uniek landschap

Noorwegen heeft de mooiste wegen door het uitzonderlijk mooie en unieke landschap. Vooral in Noord Noorwegen zijn de meest mooi rondritten te maken door gebieden als de Lofoten of Noors Lapland. Doordat het in Noorwegen ’s zomers zeer lang licht blijft kun je extra lang genieten van je vakantiedagen. ’s Nachts blijft het schemeren en wordt kun je tijdens een heerlijke wandeling genieten van elanden, herten, vossen, bevers en dergelijke.

Lofoten

Lofoten staat bekend als een ware droom voor de zeevisser, maar Lofoten heeft veel meer te bieden. De Lofoten zijn een aantal eilandjes langs de westkust van Noorwegen met kleine gehuchtjes midden in de adembenemende natuur, omgeven door wateren waar je dagelijks de walvissen nog kunt zien. Zwem mee met de orka’s of bezoek eens het Vikingmuseum.

Noors Lapland

Maak ook eens een bezoekje aan Noors Lapland, ten noorden van de Poolcirkel. Lapland is het koudste gebied van Europa waar het ’s winters tot wel 50 graden Celsius kan vriezen. Langs de kust blijven de temperaturen matig door de oceaan.

Het Noorderlicht

Het noorden van Noorwegen is bij uitstek geschikt om het Noorderlicht te bewonderen, een uniek natuurspektakel die je gezien moet hebben. Iedere verschijning van het Noorderlicht is uniek met meestal een herder groene kleur.

Over mij

Ik ben een fanatieke liefhebber van lapland, en reis graag door Finland, Zweden en mag graag door Noorwegen rondreizen. Rondreizen door het Noorse winter andschap is een bijzonder avontuur dat je beslist eens moet meemaken. Noorwegen is extra de moeite waard vanwege het Lofoten gebiede, en ook het Noorderlicht is een speciale bezienswaardigheid.