Portugal, Californië van Europa

portugalPortugal is een fantastisch land om op vakantie te gaan of in te wonen. Dankzij haar mooie klimaat word Portugal ook wel het Californië van Europa genoemd! Ook in de late herfst en zelfs op zonnige dagen in de winter kan je hier nog genieten van zon, zee en strand.

Het echte Portugal

De Algarve van Portugal is het meest bekend, maar mist daardoor ook het authentieke van wat het land allemaal te bieden heeft. Om het échte Portugal te zien is een bezoek aan de Alentejo zeker aan te raden. Net boven de Algarve ligt de Alentejo. De Alentejo ligt in het zuiden van Portugal, tussen de rivier de Taag en de Algarve. In het oosten grenst het aan Spanje en in het westen aan de Atlantische Oceaan. Het is een uitgestrekte, voornamelijk landelijke regio die dun bevolkt is en die ongeveer een derde van het Portugese grondgebied in beslag neemt. De schoonheid van het landschap, de kwaliteit van het archeologische, monumentale, bouwkundige en etnografische erfgoed en de uitstekende gastronomie en wijnen leveren de voorwaarden voor een ontdekking van het samengaan van natuur – en cultuurtoerisme.

De Alentejo is bijzonder geschikt voor actief toerisme en toerisme in de natuur. Het prachtige landschap nodigt uit tot wandelingen, mountainbike tochten en paardrijden. De gemeentewegen zijn ondanks het gebrek aan fietspaden, geschikt om te fietsen. Op de rivieren, stuwmeren en aan de kust zijn vele watersporten mogelijk. De stranden zijn bijzonder. En de lucht is, in dit fantastische klimaat, ideaal om te gaan parachute springen, parapenten, zweefvliegen of ballon varen.

Alentejo

Iets wat u zeker niet wilt missen, is de kust van de Alentejo. Het blijft fascineren om dit gedeelte van de Alentejo, wat aan zee ligt, te ontdekken. Langs de moerassen van de monding van de Sado gaand, bereikt u een enorme kustlijn die tussen de punt van Tróia ende kaap van Sines een ononderbroken zandstrand vormt. In het binnenland valt het overdadige groen van de Serra van Grândola op, de kurkeikbossen worden afgewisseld door dichte pijnbomenbossen, de rivieren lopen uit in mooie stuwmeren en de overvloed aan water geeft leven aan de vele rijstvelden. Plotseling verandert het landschap. Ten zuiden van Sines, hebben de wind en de zee, als een beitel en een hamer, samen met de fantasie van de geologische tijden, voor de meest vreemde vormen gezorgd, kliffen werden uitgehakt, leisteenblokken werden rond gemaakt, rijen duinen ontstonden langs de stranden, kleine geheime strandjes werden gevormd en verdwenen weer, vegetatie kreeg nieuwe vormen, de kustvlakte werd glad gestreken en gaf voedsel aan algen, vissen, reptielen, vogels en zeldzame zoogdieren de alentejo is natuur. Het is als een boeiend geschiedkundig museum verbonden met het leven van de natuur, en dat is de reden dat dit gebied het verdiend heeft om geclassificeerd te worden: drie Beschermde Gebieden, de Natuurreservaten van de Monding van de Sado en van de Meren van Santo André en Sancha, en het Natuurpark van de Zuidwest-Alentejo en Vicentinakust.

Kortom, bezoek eens deze mooie streek in Portugal, in plaats van het meer bekende Toscane in Italie ofde Dordogne in Frankrijk. Er gaat een werled voor u open en één ding is zeker; U blijft terugkomen!

Monte Vale Pereiro vakantiehuizen in Portugal, de Alentejo
http://www.montevalepereiro.co