Naar een hondenresort met je hond

hondenresortAls je op vakantie moet of om een andere reden even niet op je hond kunt passen dan is het slim om ervoor te kiezen om je hond naar een hondenresort te brengen. Je hond krijgt er een compleet programma, gezonde voeding en volop aandacht. Het is leuk voor je hond en jij weet dat je hond de aandacht krijgt welke hij nodig heeft.

Het bewegingsprogramma in een hondenresort

Voor de gezondheid van je hond is er vaak een bewegingsprogramma. De hond heeft wat afleiding nodig, even bewegen om daarna weer een dutje te doen op zijn tijd. Een dagprogramma wordt vaak helemaal afgestemd op de behoeften en de leeftijd van de hond. Vaak begint het met een goede wandeling aan de riem om vervolgens weer naar het terrein terug te gaan. Hierna een lekkere maaltijd om daarna lekker te rusten. Hierna gaat de hond naar de speelweide en kan er heerlijk rennen, ravotten en achter een bal aan gaan met de andere honden.
Afhankelijk van het weer en de temperatuur blijft de hond langer of minder lang buiten. Binnen zijn er ook speciale verblijven voor in de winter. Hier zijn er speciale bedden met heerlijke fleece dekens. Het is ook mogelijk om de eigen hondenmand mee te geven om de hond daar in te laten slapen

Wat krijgen de honden te eten in een hondenresort?

Een hond krijgt in de meeste hondenresorts twee maaltijden per dag. Het is vaak een mix van brokken van kip met rijst of een ander vlees. Het eten wordt in een hondenresort goed afgestemd op de wensen van de hond. Natuurlijk kun je ook zelf je eigen eten meegeven, zodat de hond geen problemen heeft met een overschakeling. Natuurlijk kan een hond ook zijn eigen dieet hebben.

Medicijnen van je hond en het hondenresort

Als je hond medicijnen gebruikt dan is het natuurlijk belangrijk dat hij deze medicijnen ook inneemt tijdens zijn verblijf in het hondenresort. Het is wel iets meer werk, maar hier wordt vaak niets extra’s voor gerekend. Het is immers belangrijk voor je hond.

De inentingen en een verblijf in een hondenresort

Als je een hond in een resort wilt laten verblijven dan is het belangrijk dat de hond een cocktailenting heeft gehad en ook een kennelhoestneusspray. Deze worden dan ook in het hondenpaspoort vermeld. Het is ook slim om een behandeling voor vlooien en wormen uit te laten voeren voordat de hond naar het hondenresort gaat.

Wat zijn de kosten van een verblijf in een hondenopvang?

De kosten van een verblijf in een hondenopvang.nl is vaak mogelijk vanaf 15 euro per nacht tot 20 euro per nacht. Het is afhankelijk van het aantal honden en ook hoe lang de hond blijft in het resort. Het is slim om bij meerdere hondenresorts te gaan kijken om zo een goed beeld van de kosten en de mogelijkheden te ontdekken. Hierna kun je dan de juiste keuze maken.

Een vrolijke en opgewekte hond!

Dat moet natuurlijk het resultaat zijn als je jouw hond weer ophaalt vanuit het hondenresort. Het is belangrijk om te zien hoe blij en hoe gezond je hond weer naar huis komt. Jij hebt dan een lekkere vakantie gehad en je hond ook! Je hoeft je hierna geen zorgen over de hond te maken of je schuldig te voelen, dat je de hond niet hebt meegenomen op vakantie.