Je huis veilig achterlaten als je op vakantie gaat

inbraakEen vakantiehuisje in het buitenland huren is het begin van een geweldige vakantie met mooie herinneringen die jij en je gezin voor altijd bij je zullen dragen. Deze mooie herinneringen kunnen echter snel verpest worden wanneer je bij thuiskomst merkt dat je huis in Nederland overhoop is gehaald en je slachtoffer bent geworden van een woninginbraak. Om een geslaagde vakantie te hebben is daarom het veilig achterlaten van je huis net zo belangrijk als het vinden van het juiste vakantiehuis. Om je hierbij te helpen delen we in dit artikel enkele dingen waaraan je moet denken voordat je naar het buitenland vertrekt voor een welverdiende vakantie.

Maak het inbrekers niet makkelijk

Een huis veilig achterlaten begint natuurlijk met het goed afsluiten van alle deuren en ramen voordat je vertrekt. Een deur of raam die niet goed afgesloten is maakt het immers wel heel makkelijk voor inbrekers om je huis binnen te komen. Check daarom voordat je vertrekt alle deuren en ramen, laat geen reservesleutels onder een bloempot of in een schuurtje liggen en berg ladders en andere gereedschappen op in een afgesloten schuur.

Vraag hulp van een bekende

Wanneer het mogelijk is om hulp van een bekende te krijgen terwijl je in het buitenland verblijft dan kan je huis stukken veiliger worden achtergelaten. Hij of zij kan ervoor zorgen dat het huis er bij jouw afwezigheid bewoond uitziet. De bekende kan bijvoorbeeld de post van de deurmat verwijderen, de auto een keer verplaatsen en gordijnen open of dichtmaken. Wanneer deze bekende een buurman of buurvrouw is heb je natuurlijk ook iemand die een oogje in het zeil kan houden tijdens je vakantie.

Voorkom brandgevaar

Tijdens een vakantie is een woninginbraak niet het enige gevaar waar rekening mee gehouden moet worden. Ook een woningbrand kan dramatische gevolgen hebben wanneer er niemand in een huis aanwezig is om de brand in een vroeg stadium te ontdekken. Zorg er daarom voor dat de stekker van elektrische apparaten ontkoppeld worden. De televisie of een broodrooster zijn voorbeelden van apparaten die niet vergeten moeten worden. Ook kan het geen kwaad om de gaskraan dicht te draaien.

Deel vakantie updates bij thuiskomst

Een tip die zeker niet vergeten moet worden is dat men niet op social media de afwezigheid uit de woning aankondigt. Veel mensen worden ieder jaar slachtoffer van een woninginbraak doordat zij zelf op social media aankondigen dat zij in het buitenland verblijven. Wacht daarom met het delen van vakantiefoto’s en verhalen tot je weer thuis bent gekomen. Vanaf dat moment kan je iedereen het geweldige vakantiehuis laten zien.

Bron: http://slotenmakersenschede.nl