Internet en vakantiehuizen

Een vakantiehuis huren. Vroeger stapte je het reisbureau binnen en gaf men je enkele brochures mee waaruit je kon kiezen. Zo gaf het bekende ‘Interhome’ in de jaren ’80 elk jaar opnieuw een dikke catalogus uit met hun volledige aanbod vakantiehuisjes. Elke woning werd gepresenteerd aan de hand van 1 zwart/wit foto en een korte toelichting. Eenmaal je keuze gemaakt, ging je terug naar het reisbureau en deden zij een ‘aanvraag’ om na te gaan of het huis nog vrij was.

Pure nostalgie! Vandaag mag je rekenen dat bijna alle boekingen online gebeuren via internet. Interhome bestaat nog steeds en beschikt vandaag over een professionele website waarop je per woning een uitgebreide fotoreportage terugvindt, een gedetailleerde beschrijving van alles wat het huis te bieden heeft, een kalender met beschikbaarheid en uiteraard mogelijkheid om direct online te boeken.

Maar met de komst van het internet is ook het aanbod toegenomen. Waar destijds enkele grote spelers de markt domineerden, kan je als reiziger vandaag kiezen uit honderden gespecialiseerde websites. Daar zitten nog steeds een aantal grotere aanbieders tussen die duizenden vakantiewoningen verhuren in diverse landen, zowel binnen als buiten Europa, maar inmiddels zijn er ook heel wat nichebedrijven ontstaan die focussen op 1 land of zelfs 1 regio. Anderen beperken zich dan weer tot een bepaalde doelgroep zoals de wintersporters op zoek naar een skichalet.

Deze evolutie bracht met zich mee dat je tegenwoordig kan kiezen uit een werkelijk enorm aanbod. Er is voor elk wat wils. Of je nu zoekt naar een villa met zwembad in een authentiek Frans dorpje, een appartement met zicht op zee in Spanje, een chalet in de bergen in Oostenrijk, een huis met omheinde tuin voor je honden, een exclusieve palazzo in Toscane of een leuke bungalow op een vakantiepark, aan elke wens kan worden voldaan. Bovendien, hoe meer concurrentie, hoe scherper de prijzen: hoe hoog of laag je budget ook is, je vindt ongetwijfeld een vakantiewoning naar je gading.

Er is echter ook een keerzijde aan het verhaal. Het grote aantal websites zorgt ervoor dat vele reizigers op het internet door het bos de bomen niet meer zien. Je hebt zin om een vakantiehuisje te huren in Kroatië? Je kan uiteraard urenlang talloze websites openen, zoeken of ze een pagina Kroatië hebben en hopen dat het om een betrouwbare aanbieder gaat. Maar ongetwijfeld zal je telkens weer een hoop bedenkelijke sites tegenkomen waarvan je je afvraagt of die wel te vertrouwen zijn. Uiteindelijk wens je toch vooral met een gerust gevoel op reis te vertrekken!

Het kan gelukkig ook anders. De website www.vindeenvakantiehuis.com verzamelde de 70 grootste en meest betrouwbare aanbieders van vakantiehuizen in 1 handig overzicht, gerangschikt per land en per thema. Hier surf je dus eenvoudig naar de pagina ‘Kroatië’ en meteen krijg je een overzicht welke aanbieders een aangepaste selectie te huur heeft op deze bestemming. Elke aanbieder wordt kort voorgesteld en je kan meteen doorklikken naar de juiste pagina van hun website. Gedaan dus met urenlang zoeken, hier kan je voortaan snel en eenvoudig het vakantiehuisje van je dromen vinden.

Alvast een prettige vakantie toegewenst!