Goedkoop een badkamer verbouwen met deze tips van de loodgieter Hilversum

Een vakantiehuis is bedoeld om lekker even te ontspannen wanneer je een paar dagen vrij hebt van je werk. Vakantiehuizen hoeven niet van dezelfde luxe voorzien te zijn als het huis waar je de meeste dagen van het jaar in doorbrengt. Toch moet het natuurlijk ook geen blokhut in de bossen zijn zonder douche en wc. Het liefste hebben mensen een vakantiehuis met een badkamer die van alle gemakken voorzien is zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt. Deze tips van de loodgieter Hilversum om een badkamer goedkoop te verbouwen komen dan ook goed van pas. Wanneer jij de badkamer in je vakantiehuis een upgrade wil geven en hier niet teveel voor wil betalen lees dan de volgende tips aandachtig door.

Keramische vloertegels

De tegelvloer in een badkamer is één van de meeste kostbare onderdelen van de verbouwing. Het materiaal dat voor de vloer gekozen wordt bepaalt voor een groot deel de prijs. Wanneer je de badkamer in een vakantiehuis zo goedkoop mogelijk wilt verbouwen kan je daarom beter niet voor duur natuursteen kiezen. Een beter optie is volgens de loodgieter Hilversum om voor keramische vloertegels te kiezen. Deze gebakken tegels kan je zelfs met de uitstraling van natuursteen kopen waardoor de badkamer toch een mooie luxe uitstraling heeft. Een andere optie om de vloer in de badkamer goedkoop te houden is een betonvloer.

Vind de juiste vakmensen

Tenzij je enorm handig bent en een fervente doe-het-zelver zal je tijdens het verbouwen van een badkamer professionele hulp nodig hebben. De kosten om vakmensen in te huren is ook meteen verantwoordelijk voor een groot deel van het benodigde budget. De loodgieter Hilversum meldt echter dat hier makkelijk geld op bespaard worden. Door bij meerdere professionals een offerte aan te vragen voor de werkzaamheden zal je zien dat er flinke prijsverschillen zijn. Probeer ook het aantal taken dat door een professional uitgevoerd moet worden zoveel mogelijk te beperken. Laat bijvoorbeeld geen waterleidingen in de badkamer verleggen wanneer dit niet perse noodzakelijk is.

Bespaar niet op sanitair

Het klinkt misschien gek om te adviseren om ergens niet op te besparen in een artikel om zo goedkoop mogelijk een badkamer te verbouwen. Door echter niet te besparen op sanitair en te kiezen voor goede kwaliteit wc’s, kranen, badkuipen, gootstenen en douchekoppen ben je uiteindelijk goedkoper uit. Een badkuip van slechte kwaliteit zal eerder beschadigen en deze beschadigingen zorgen weer voor roestvlekken. Sanitair van slechte kwaliteit moet hierdoor eerder vervangen worden en zorgt er daarom voor dat je op termijn duurder uit bent. Een goede tip om toch te besparen op de prijs van het sanitair is de reclames bij bouwmarkten in de gaten houden. Op die manier kan je sanitair voor een goede prijs vinden zonder dat je bespaart op de kwaliteit.