Elektrische apparaten die voor een lagere energierekening zorgen

De vele elektrische apparaten die in huis te vinden zijn zorgen ook voor een alsmaar hogere energierekening. Ook vakantiehuizen worden van steeds meer luxe en dus elektrische apparaten voorzien. De hoeveelheid elektriciteit die we tegenwoordig verbruiken is dan ook vele malen hoger dan voorheen. Dit in combinatie met de stijgende energieprijzen zorgt ervoor dat steeds meer mensen op zoek zijn naar manieren om de energierekening te verlagen. Gek genoeg kan je dit realiseren met nog meer apparaten die elektriciteit gebruiken. De volgende elektrische apparaten kunnen namelijk voor een lagere energierekening zorgen.

Energieverbruiksmanager

Een energieverbruiksmanager stelt je in staat om het energieverbruik in een woning op een diep niveau te analyseren. Zo kan bijvoorbeeld in kaart worden gebracht op welke tijdstippen het meeste energie verbruikt wordt. Ook kan het exacte energieverbruik van specifieke apparaten in kaart worden gebracht. Met deze informatie is een beter begrip van het energieverbruik mogelijk en hiermee kan je besparingen realiseren. Verschillende energiebedrijven hanteren namelijk piek- en daluren voor energietarieven. Door apparaten met een hoog energieverbruik in daluren te gebruiken met een lager tarief kan daardoor vrij gemakkelijk voor een besparing op de energierekening zorgen.

LED lampen

Iedere woning heeft verlichting nodig. Zeker in Nederland waar de winters lang en donker zijn is de verlichting in huis verantwoordelijk voor een groot deel van het energieverbruik. De lampen vervangen voor LED lampen kan dan ook voor een flinke besparing zorgen. LED lampen verbruiken vele malen minder stroom dan gloeilampen en zijn ook een stuk zuiniger dan spaarlampen. Een simpele handeling als het vervangen van een paar lampen zorgt direct voor een lagere energierekening.

Digitale tijdschakelaars

Digitale tijdschakelaars kunnen gebruikt worden om elektrische apparaten in te schakelen op de tijdstippen dat de energiebedrijven daluur tarieven hanteren voor de elektriciteit. Zoals je in de paragraaf over de energieverbruiksmanager hebt kunnen lezen zorgt dit voor een besparing op de energiekosten. Ook kan je de tijdschakelaar gebruiken om elektrische toepassingen uit te schakelen die normaal gesproken langer aan blijven staan. Gebruik de schakelaar bijvoorbeeld om de buitenverlichting vroeg in de ochtend uit te schakelen.

Slimme thermostaten

Een slimme thermostaat stelt huiseigenaren in staat om de temperatuur van de verwarming van tevoren in te stellen. Het apparaat maakt zelfs uit zichzelf aanpassingen om de woning op een meer efficiënte manier te verwarmen. Ook kan men van afstand de voorgeprogrammeerde instellingen veranderen als er een wijziging in het normale schema zich voordoet. Dit elektrische apparaat zorgt voor een besparing op de gaskosten in plaats van elektriciteit. Het apparaat zelf gebruikt echter elektriciteit en ook de kosten van gas worden echter bij de energierekening opgeteld. Daardoor horen ook de slimme thermostaten in dit rijtje thuis.