Elektricien Amsterdam geeft tips om veilig met elektriciteit om te gaan

Tegenwoordig kan geen enkel huis meer zonder elektriciteit. Dit geldt voor je normale woonhuis, maar ook zeker voor je vakantiehuis. Alle elektrische toepassingen in huis zorgen ervoor dat we met meer comfort kunnen wonen. Dit zijn niet alleen luxe toepassingen zoals computers en televisies, maar ook essentiële toepassingen zoals de verlichting en koelkast. Zonder elektriciteit is de levensstijl die je gewend bent vrijwel onmogelijk. Eigenlijk staan we hier bijna niet meer bij stil en beschouwen we de beschikking over elektriciteit als vanzelfsprekend. We gebruiken elektrische apparaten zonder na te denken over de energiebron die hierbij gebruikt wordt. Het is echter wel van groot belang dat we altijd blijven denken aan de veiligheid wanneer we van elektriciteit gebruikmaken. De elektricien Amsterdam geeft daarom in dit artikel een aantal tips om veilig met elektriciteit om te gaan in huis.

Schakel netwerk uit wanneer nodig

Wanneer je in huis werkzaamheden uitvoert dan kan schakel je de elektriciteit het beste uit. In de meterkast kan je bepaalde groepen uitschakelen die de elektriciteit voor dat gedeelte van het huis voorzien. Dit advies heeft niet alleen betrekking op werkzaamheden die met elektriciteit te maken hebben. Ook wanneer je een gat in de muur wilt boren, om bijvoorbeeld een schilderij op te hangen, is het beter om het netwerk uit te schakelen.

Professionele elektricien gebruiken

Maak altijd van een professionele elektricien gebruik wanneer je het elektriciteitsnetwerk in huis wilt veranderen of uitbreiden. Het beste maak je alleen gebruik van de diensten van een erkende installateur zoals de elektricien Amsterdam. Hiermee verzeker je jezelf er namelijk van dat het netwerk veilig en betrouwbaar blijft. Fouten in de installatie van het elektriciteitsnetwerk kunnen allerlei gevaren veroorzaken, zoals een woningbrand of stroomschokken.

Veiligheid kinderen en elektriciteit

Kinderen houden meestal geen rekening met de gevaren van elektriciteit totdat het te laat is. Wijs daarom je kinderen op de gevaren en zorg dat zij wegblijven van elektronische apparaten. Het is verder ook slim om stopcontacten in huis van een kinderbeveiliging te voorzien. Hiermee voorkom je dat kleine kinderen iets gevaarlijks in het stopcontact stoppen wanneer je even niet oplet.

Controleer elektriciteitssnoeren

Controleer regelmatig elektriciteitssnoeren van apparaten op eventuele beschadigingen. Dit kan je doen door simpelweg de snoer door je hand te laten glijden en te voelen of er beschadigingen voelbaar zijn. Wanneer dit het geval blijkt te zijn laat dan de snoer meteen vervangen. Een beschadigde elektriciteitssnoer kan namelijk kortsluiting veroorzaken. Dit kan dan weer een brand als gevolg hebben, maar kan ook schade aan het elektrische apparaat aanbrengen.

Elektriciteit in de badkamer

Water en elektriciteit zijn geen goede combinatie. Contact tussen beiden moet dan ook altijd vermeden worden. Dit is vooral van belang in de badkamer waar zowel water als elektrische apparaten gebruikt worden. Houdt deze apparaten zo ver mogelijk van de waterbron vandaan. Leg bijvoorbeeld geen föhn die is ingeplugd op de rand van het bad. Dit is levensgevaarlijk.