Een villa huren op Ibiza in het najaar

ibizaDe gemiddelde dagtemperatuur in Nederland komt inmiddels al niet eens meer uit boven de nachttemperatuur op Ibiza en dat zal de komende maanden zo blijven. In de zomermaanden is het een zonovergoten eiland in de Middellandse zee, ten oosten van de Spaanse kust, maar oktober en november zijn nog steeds prima maanden voor een zwoele break richting Ibiza, op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam. Zie ook: We’re going to Ibiza – vakantie

De zomer voorbij

De tijd van overvolle stranden is passé, het hoogseizoen is over en geweest, voor wie BN’ers of buitenlandse celebs wil aanschouwen is de zomer letterlijk voorbij (in 2014 deed het bekende tv-programma ‘De Zomer Voorbij’ Ibiza aan, waar Jan Smit, Kees Tol en 3JS op een camping verbleven en vele Nederlandse muzikale gasten ontvingen). Maar wie het eiland in rustigere omstandigheden wil ontdekken, het Nederlandse gure herfstweer met zijn wind en regen wil ontvluchten en de zomer iets wil verlengen is het naseizoen op Ibiza uitermate geschikt.

Achter de wolken

Al moet je wel rekening houden met een onstuimige bui of storm in deze tijd, ook daar schijnt niet altijd de zon. In de afgelopen dagen was er zelfs sprake van een kleine tornado. Dan krijgt men het daar even Spaans benauwd, maar nadat wat ondergelopen straten leeggepompt waren, en wat ontwortelde bomen weggehaald, gaan de Ibicencos over tot de orde van de dag en komt de zon uiteindelijk weer te voorschijn.

Bespaar in het naseizoen op een luxe villa

Met het geld waar je in het hoogseizoen bij wijze van spreke een campingplaatsje voor krijgt kun je nu met vrienden, vriendinnen of je gezin een luxe villa huren Ibiza. Sowieso zijn alle prijzen buiten het hoofdseizoen om fors lager. Of het nu gaat om het huren van een auto of jetski, een restaurantbezoek of een avondje naar een club, het scheelt je enorm in de portemonnee.
Niet hutje mutje, handdoek aan handdoek of strandstoel aan strandstoel op het strand, geen ellenlange rijen bij een discotheek, geen overvolle restaurants waar je zonder reservering rechtsomkeer kunt maken.

Buiten het seizoen, zonder de extreme drukte, feestgedruis, lawaai en gekrioel van bezoekers in groten getale, is het najaar uitermate geschikt om Ibiza eens te gaan beproeven.