Een vakantie in Andalusië

andalusieWat weinig mensen weten is dat Spanje is onderverdeeld in 17 zelfstandige regio’s die elk een eigen regering en parlement hebben. Omdat Andalusië 8,5 miljoen inwoners heeft is het de grootste regio van Spanje. De regio is weer onderverdeeld in acht provincies. Tot 1492 was Andalusië van de Moren die de regio ‘Al-Andalus’  hadden genoemd. Ook werd in dit jaar Amerika ontdekt door Columbus. Waardoor Andalusië werd gebruikt door de Spanjaarden als vertrekpunt naar de ‘Nieuwe Wereld’. Andalusië beleefde hierdoor haar gouden eeuwen omdat alle rijkdommen naar Sevilla kwamen. De stad werd steenrijk. Ook zijn veel cultuurkenmerken van Spanje ontstaan in Andalusië zoals de flamenco en het stierenvechten. Bij veel paardenliefhebbers staat de regio vooral bekend om haar paardenfokkerij. Vele bekende rassen zoals Lusitano en de Andalusiër.

De pareltjes van Andalusië

Andalusië wat is daar te zien? Wij snappen dat u misschien weinig/nooit van Andalusië heeft gehoord daarom zijn hier een paar gebieden van de regio waarbij u misschien een beter beeld krijgt:

Costa del Sol, Costa de la Luz, Málaga, Granada, Sevilla en Córdoba. Andalusië is een land waar veel toeristen de vakantie doorbrengen. Zowel de winter- als zomervakantie want de actieve toeristen kunnen in de winter genieten van de sneeuw in de bergen genaamd Sierra Nevada. Dit gebergte is na de Alphen de grootste in West-Europa. Ook kunt u in Andalusië de adembenemende vallei en het imposante moerasgebied en van Guadalquivir bewonderen. Een unieke ervaring die u nooit meer zult vergeten.  Veel Nederlandse toeristen bezoeken jaarlijks dit moerasgebied!

Maar waar Andalusië het meest bekend van is, is natuurlijk van de warme zon die in de zomermaanden gemiddeld maar liefst 30 ᵒC is met regelmatig uitschieters naar 40 ᵒC in plaatsen als Sevilla. Hierdoor komen er massa’s toeristen naar de populaire standen en plaatsen. Ook staat de zonnige regio bekend om haar chique badplaatsen, unieke golfbannen maar ook om de historische bezienswaardigheden.

Het unieke aan Andalusië is dat het een land is met een mediterrane klimaat maar ook met besneeuwde berg toppen van Sierra Nevada waardoor je ’s morgens lekker wakker kan worden door een paar kilometers te skiën en ’s middags genieten van de warme zon terwijl je een duik neemt in de Middellandse zee of de Noordelijke Atlantische Oceaan. Na een fanatieke ski sessie, lange wandeling door de prachtige natuur of na een ontspannen dag aan het strand kunt u ’s avonds genieten de culinaire hoogtepunten van Andalusië, lekker uit eten en genieten van specialiteiten als garnalen en tonijn met een heerlijk glaasje sherry erbij. Ook zijn de Spaanse aperitiefhapjes genaamd tapas een aanrader.

Vakantie in Andalusië?

Zou u deze unieke ervaring zelf ook graag willen meemaken? Ga dan naar www.taha.nl en bekijk ons grote assortiment aan vakantiehuizen die wij beschikbaar stellen. Van rustgevende vakanties met wandelingen door de natuur tot actieve vakanties waarmee u de hele regio kunt bezichtigen. Bij ons vindt u altijd een vakantie die bij u past.  Op de website vindt u meer dan 300 vakantiehuizen verdeeld over heel Spanje.