Aruscha Tanzania

tanzeniaWie vakantie wil gaan vieren in Tanzania, die kan prima voor Aruscha als uitvalsbasis kiezen. Deze fraaie stad ligt mooi centraal en bovendien geldt Aruscha als een van de snelst groeiende steden in Tanzania. Daarnaast geldt Aruscha ook als dé safari hoofdstad van het land. Elke jaar opnieuw komen meer dan een kwart miljoen mensen daar speciaal voor naar Aruscha en daar profiteert de stad volop van. Check gewoon de website www.tanzaniaspecialist.com als je ook voor Aruscha Tanzania als uitvalsbasis wilt kiezen.

De Meru berg

Aruscha Tanzania ligt heel fraai aan de voet van de Meru berg, een berg van 1540 meter hoogte. Aruscha geldt als de perfecte uitvalsbasis voor onder meer Serengeti, Lake Monyara, Tarangire en uiteraard voor de verschillende nationale parken van Aruscha zelf, die stuk voor stuk de moeite meer dan waard zijn. Van origine was Aruscha overigens een plaats waar alles draaide om koffie en bananen en landbouw, hoe anders is dat tegenwoordig. Aruscha is een moderne stad geworden, een commercieel centrum met veel overheidsgebouwen.

Altijd markt en veel restaurants

Aruscha heeft ongeveer 300.000 inwoners en wordt ook wel ‘hart van Afrika’ genoemd. Dit vanwege het feit dat de groeistad precies halverwege Kaapstad en Cairo ligt. In Aruscha is vrijwel altijd markt en vanwege het nadrukkelijk groeiende toerisme vind je er heel veel restaurants en andere eetgelegenheden die zowel gerechten uit de internationale keuken bieden als plaatselijke gerechten serveren. De kenner op het gebied van vakanties in Tanzania – tanzaniaspecialist.com- vertelt je bovendien graag over de verschillende accommodaties die deze stad voor je in petto heeft. Via Aruscha Tanzania bereik je op relatief eenvoudige wijze die gebieden die van dit land zo’n bijzonder land maken.

In klederdracht op de foto

Het is ook al geen straf om in de stad zelf te verblijven, want ook daar is gewoon heel veel te beleven. Bijzonder interessant is zeker het National History Museum. Een groot deel van dit interessante museum is gewijd aan de menselijke evolutie. Ook het Meserani Snake Park is een bezoek waard. Je vindt er niet alleen allerlei slangen en reptielen, je kunt er ook behandeld worden mocht je gebeten worden door een giftige slang. Ook de Masai markt is leuk met onder meer dertien verschillende en bijzondere Masai hutten. De vrouwen maken er bovendien opvallende juwelen en je kunt er in de opvallende kleding van de masai op de foto. Wat dat betreft is het een beetje het Volendam van Tanzania.

Tanzaniaspecialist.com

Tanzaniaspecialist.com zal je wijzen op de voordelen van een vakantie in Aruscha biedt en zal ook de mogelijkheden om een bezoek aan deze stad te combineren met een verblijf in andere delen van Tanzania met je bespreken. Laat je je reis verzorgen door een specialist dan weet jij je verzekerd van de beste service en dan weet je dat alles gewoon tot in de puntjes geregeld wordt. Wie een bijzondere vakantie wil, die checkt vandaag nog het aanbod op de website en boekt de ultieme vakantie. En de prijzen? Die zijn verrassend aantrekkelijk en scherp.