Wat te doen in Lissabon in twee dagen?

lissabonVliegen is tegenwoordig een kinderspel, zo makkelijks is het om bijvoorbeeld van vliegveld Eindhoven naar verschillende bestemmingen te reizen. Wie een lang weekend weg wilt, zoek naar vliegtickets Lissabon! Deze bescheiden, maar prachtige Portugese stad, verdient het om te worden ontdekken.

De beste bezoektijden voor Lissabon zijn het voor-en najaar, voor de aangename temperatuur en het mooie licht. Wie dé vismaand wilt meemaken, gaat in juni.

In de wijk Alfama is het in de vismaand mogelijk om de hele dag gegrilde sardientjes eten. Deze oude volkswijk staat bekend om haar steile straatjes, trappen en steegjes en is een belangrijke bezienswaardigheid. In de vele restaurantjes vind je de fadohuizen, waar je kunt genieten van de melancholische liederen.

Dwars door deze wijk, loopt de tramlijn 28, die je zeker één keer moet nemen tijdens een bezoek aan Lissabon. Doe als een local en ga niet zitten, maar blijf stug staan, terwijl de oude tram uit 1910 door de nauwe straten omhoog kronkelt.

Lissabon heeft twee bruggen, die over de Taag zijn gebouwd: de Ponte 25 de Abril, vernoemd naar de Anjerrevolutie uit 1974 en de nieuwe brug met de naam Vacso da Gama. De eerste brug is een kloon van de San Francisco’s ‘Golden Gate Bridge’ en is drie kilometer lang en 70 meter hoog.

Een drankje drinken aan de oevers van de Taag, is genieten. Een typisch drankje is het beroemde ginjinha (kersenlikeur). Deze wordt gedronken uit een plastic bekertje en na een tijdje sabbelen op de kers, moet de pit met kracht uitgespuugd worden!

Wat ook geproefd moet worden is Pastéis de Belém. Deze kleine pasteitje hebben een romige vulling en worden bestrooid met kaneel en poedersuiker.

Lissabon is een fijne stad om te winkelen. Iedere wijk heeft haar eigen winkels en markten. De wijken hebben Baixa en Chiado de belangrijkste winkelstraten. Wie liever een markt bezoekt, gaat naar de wijken Sintra en Cascais, waar veel handwerk te vinden is.

Een bijzonder museum is Museu Nacional de Arte Antiga, waar de wereldberoemde drieluik De Bekoring van Sint Antonius, van Hiëronymus Bosch te zien is.

Kortom: Breng een bezoek aan Lissabon