Op vakantie in Nederland, huur een huisje van een particulier

vakantieVoor veel Nederlanders is het eigen land niet direct de eerste locatie waar ze aan denken als de vakantieplannen voor het komende jaar uit de kast worden gehaald. Vaak wordt het klimaat naar voren geschoven als doorslaggevende factor om niet voor ons eigen land te kiezen en de focus te leggen op één van de landen aan de Middellandse of Adriatische Zee. Maar enigszins spijtig is dat wel want ons eigen Nederland heeft talrijke facetten die een gemiddelde toerist doorgaans wel aanspreken. De diverse Nationale Parken zijn de moeite waard, in zo ongeveer elke provincie zijn er wel aansprekende steden te vinden waar je de nodige cultuur kunt opsnuiven en de infrastructuur is van hoog niveau.

Dus waarom eens geen particulier vakantiehuis in Nederland boeken ? Ontdek de voor u onbekende gebieden en kom tot de conclusie dat ons eigen land veel te bieden heeft. En met een beetje geluk werkt het weer wel mee en kunt u genieten van Nederland op zijn mooist!

Het afwisselende karakter van ons eigen Nederland

Hoewel Nederland maar een klein land is kun je wel stellen dat de diversiteit groot is. De verschillen in de provincies onderling zijn opmerkelijk. Vergelijk een Zeeland maar eens met Groningen of een Flevoland met Noord-Brabant. Dit maakt het ook zo leuk om een vakantie door te brengen in ons eigen land en voor een optimale beleving kun je er ook nog voor kiezen om een vakantiewoning te huren van een particulier eigenaar. Het verblijven in een huisje met unieke kenmerken versterkt de beleving alleen nog maar. Dit kan bijdragen tot een onvergetelijk verblijf in eigen land! Flora & fauna, een kleurrijk verleden, cultureel erfgoed en prachtige steden, in Nederland is het allemaal te vinden en wanneer dit beter te ontdekken dan tijdens heen heerlijke vakantie.

Welke Nederlandse provincie heeft uw voorkeur om de vakantie door te brengen?

De diversiteit van de regio’s maken van ons land een plek met karakter en een eigen smoel. Ben je in Nederland dan ook op zoek naar een leuke vakantiewoning dan is het zaak eerst enige oriëntatie te doen in welke provincie je de vakantie wilt doorbrengen. Noord-Holland is natuurlijk een aanrader met de kustlijn enerzijds welke je kunt combineren met een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam. Ben je een boswandelaar dan ik wellicht de provincie Drenthe perfect. Je kunt trouwens ook perfect fietsen!

Hou je van glooiingen in het landschap dan is het zuiden van Limburg de ideale bestemming om een huisje van de particuliere eigenaar te boeken. En zo heeft elke provincie in Nederland zijn unieke blauwdruk, dit maakt het tot een prima vakantieland en bovendien perfect voor een heerlijk weekendje ertussenuit.