Hoe kies je de juiste jongerenreis?

jongerenreizenJe kiest er voor om zelfstandig met een groepje vrienden een jongerenreis te boeken. Je kunt hierbij denken aan plaatsen als Lloret de Mar, Renesse en Sunny Beach, maar hoe kies je nu een goede jongerenvakantie uit? Het is belangrijk dat je eerst met je vrienden gaat zitten om te bespreken welk budget er is, waar wil je naar toe en wat voor soort verblijf wil je hebben ( hotel, camping, appartement). Gaan we met de bus of het vliegtuig, binnen of buitenland.

Jongerenvakantie in Nederland of het buitenland?

Is het de eerste keer dat je met de vriendengroep alleen op vakantie gaat? Dan is het goed om de eerste keer in Nederland te blijven, je bent dan lekker dichtbij huis dus als er wat mis gaat (iemand wordt bijvoorbeeld ziek) dan kun je makkelijk terug naar huis rijden. Je zou hierbij kunnen denken aan leuke plaatsen als Renesse, Terschelling en Ommen. Vooral in Renesse (Zeeland) zijn veel jongerencampings bij elkaar. Je kunt hier volop genieten van het uitgaansleven en overdag natuurlijk van de zon en een drankje aan het strand zodat je lekker bij kunt komen van het uitgaan. En je voorkomt dat als er in de groep ruzie uitbreekt dat er een erg groot probleem is.

Met de bus of met het vliegtuig een jongerenreis maken?

Je kunt tijdens het kiezen van jongerenreizen voor de steden die bereikbaar zijn per bus of met het vliegtuig. Vaak is met het vliegtuig reizen wat duurder dan met de bus. De meeste mensen vinden het vliegtuig dan ook aangenamer van de bus. De reistijd is vaak ook wat korter. Dat kan voordelig zijn, maar je moet ook aan het geld denken natuurlijk. Als je toch kiest voor de bus, de ervaring die je dan op doet is niet te beschrijven, het feesten begint vaak al bij het instappen, je leert nieuwe vrienden kennen en die hebben allemaal het zelfde doel: feesten.

Jongerenreis boeken of een gewone reis boeken?

Ben je op zoek naar een echte jongerenreis in een stad waar je veel jongeren tegen zult komen? Dan kun je het beste een jongerenreis boeken. De reisorganisaties die deze jongerenreizen aanbieden hebben jaren lange ervaringen met deze locaties en weten precies wat jongeren verlangen van hun vakanties. Het is dan mogelijk om je in te schrijven voor kroegentochten en excursies die al helemaal voor jou zijn geregeld. Het wordt door veel jongeren aangeraden om hier gebruik van te maken.